Troeven van het Mariaziekenhuis

Motiverende werkomgeving met een collegiale werksfeer

Elke dag een nieuw avontuur… Een job bij het Mariaziekenhuis is een job die nooit gaat vervelen. Zorgen voor mensen brengt elke dag weer adrenaline, vreugde en uitdaging met zich mee, en in het Mariaziekenhuis sta je er nooit alleen voor. Je werkt samen met een enthousiast team, maakt gebruik van moderne faciliteiten en dat in een mooie omgeving, zowel binnen als buiten.

Fijne werksfeer

Een glimlach, een schouderklopje, respect voor elkaar, samenwerken, interesse tonen, opkomen voor elkaar, … dát zorgt voor een leuke sfeer in het ziekenhuis. We streven dan ook naar een open karakter waar een aangename werksfeer en collegialiteit centraal staan.

Stabiele werkgever

De vraag naar zorg wordt alsmaar groter, en dus ook de vraag naar medewerkers in de zorgsector. We zijn een van de grootste werkgevers in Noord-Limburg, met heel wat job- en doorgroeimogelijkheden, waardoor je een gevarieerde en boeiende loopbaan kan uitbouwen.

Job met maatschappelijke relevantie

We werken samen voor het welzijn van de patiënt, een doel waar je heel wat voldoening uithaalt.

Moderne infrastructuur en apparatuur

Het ziekenhuis is een recent en modern gebouw met up-to-date apparatuur.

Gezinsvriendelijk personeelsbeleid

Wij vinden het belangrijk dat elke medewerker een evenwicht kan vinden tussen het werk en zijn privéleven. Daarom bieden we mogelijkheden aan tot deeltijds werken, educatief verlof, loopbaanonderbreking, tijdskrediet, ouderschapsverlof, palliatief verlof, verlof om medische bijstand, …

Uitgebreide vormings- en loopbaanmogelijkheden

Job met inhoud en verantwoordelijkheid

Alle jobs in het Mariaziekenhuis vormen een onmisbare schakel: verpleegkundigen, artsen, administratief medewerkers, schoonmakers, technische medewerkers, logistiek assistenten… Elke medewerker heeft zijn eigen verantwoordelijkheid.

Doorgroeimogelijkheden

Je krijgt de kans jezelf te ontplooien, om je te specialiseren in je job of om door te groeien binnen de diverse diensten en afdelingen (bijv. referentieverpleegkundige, stagementor, deelname aan werkgroepen, diensthoofd, stafmedewerker, …). Daarom maken we nieuwe vacatures ook altijd intern bekend.

Vorming

We hechten belang aan professionele en deskundige zorg, en dat kan alleen als je beschikt over de meest recente kennis en vaardigheden. We stimuleren je dan ook om regelmatig vorming te volgen, met financiële tussenkomst en compensatie van de arbeidstijd.

Samen met je diensthoofd kijk je welke opleidingen voor jou nuttig zijn en welke beantwoorden aan jouw wensen en verwachtingen. Het is ook mogelijk je job te combineren met een bijkomende opleiding (bijv. deeltijds werken en studeren, educatief verlof, …).

Stabiel dienstrooster

Bij het begin van het werkjaar weet je welke weekends je werkt. Je uurrooster ken je altijd 1 maand voor de start van het nieuwe kwartaal. Wisselen van shift of onverwachte wijzigingen gebeuren zo veel mogelijk in onderling overleg.

Mobiele equipe

Als verpleegkundige kan je deel uitmaken van de mobiele equipe. Zo ga je telkens op een andere dienst aan de slag, en geniet je van een flexibele inschakeling met vaste shiften.

Inscholing en begeleiding

Een positieve teamgeest is voor mij zeer belangrijk. Zo steek ik veel tijd in de opvang van nieuwe medewerkers. Ik zorg ervoor dat ze goed opgenomen worden in de groep zodat ze een goede start kunnen maken. Want een goed gevoel bij het begin van je carrière, is bepalend voor de rest van je loopbaan! - Benny, hoofdverpleegkundige

Als nieuwe medewerker krijg je een persoonlijk inscholingsprogramma. Tot vier keer per jaar is er een vormingsweek, met zowel algemene als afdelingsgebonden informatie.

Welkom-dag

De welkom-dag start met een ontbijt waar je kennismaakt met de directieleden en collega’s die ook pas gestart zijn. Daarna krijg je nuttige informatie en geven we uitleg over de bijzonderheden binnen onze organisatie.

Afdelingsgebonden inscholingsprogramma

Het is enorm belangrijk dat je je ‘thuis’ voelt op je afdeling en bij je collega’s. Daarom sta je er ook niet alleen voor. Je collega’s, meter of peter begeleiden en ondersteunen je waar nodig. Met elke vraag kan je bij hen terecht.

Vormingsweek

Je collega’s geven als interne trainer een hele reeks vormingen, die afgestemd zijn op jouw functie en de organisatie. Deze vormingen volg je in je eerste werkjaar.

Strategisch gelegen, in een groene en filevrije omgeving

In de buurt van ons ziekenhuis is het aangenaam leven en wonen. Dit komt in de eerste plaats door de groene en landelijke omgeving. Rijd elke dag filevrij, of zelfs met de fiets naar het werk. Er is een kwaliteitsvol scholennetwerk en uitgebreide mogelijkheden voor cultuur, sport en recreatie.

Limburg is niet enkel een fietsprovincie, maar ook een wandelprovincie. Het grensoverschrijdend natuurgebied Hageven/de Plateaux, de Sahara en het Pijnvenbos, liggen op enkele kilometers afstand. Er is vanzelfsprekend de nodige infrastructuur voor allerlei zaalsporten, zwemmen of tennis. Maar ook kanotochten op de Dommel, golf, en indoor-skiën behoren tot de mogelijkheden. Voor cultuur kunt u terecht in de lokale culturele centra en musea, of in de omringende steden.

Hou je meer van het stadsleven? Het Mariaziekenhuis is strategisch gelegen tussen de steden Hasselt, Antwerpen en het Nederlandse Eindhoven.

Loon volgens ziekenhuisbarema’s met bijkomende voordelen

Vergoedingen voor extra of speciale prestaties
 • Zaterdag: 26%
 • Zondag & feestdag: 56%
 • nachtwerk (weekdagen): 35%
 • Vergoeding voor wachtdiensten
Bijkomende financiële voordelen
 • Haard/standplaatsvergoeding
 • Eindejaarstoelage
 • Attractiviteitspremie
 • Vakantiegeld
Overname van relevante anciënniteit

Vakantiedagen
 • 20 wettelijke verlofdagen
 • 4 bijkomende verlofdagen
 • 1 extralegale feestdag (11 Juli)
 • 1 anciënniteitsdag bij 25 jaar in dienst
Maaltijdcheques
 • Per gewerkte dag (7 uur 36 minuten) krijg je een maaltijdcheque van 3.5 euro
Voordelige hospitalisatieverzekering (DKV) voor het hele gezin

Kinderopvang Tussenkomst vervoersonkosten
 • Tussenkomst in trein- en busabonnement
 • Fiets- en wandelvergoeding
 • Sociaal abonnement (als je met de wagen naar het werk komt)
 • Kilometervergoeding voor dienstverplaatsingen, aangevuld met een omniumverzekering voor de eigen wagen, of terugbetaling van het openbaar vervoer
Personeelscafetaria met voordelige tarieven
 • Gratis drank: water, koffie, chocomelk en soep
 • Restaurant met warme maaltijden, broodjes, salades en fruit aan personeelstarief
Bijkomende personeelsvoordelen
 • Attentie bij huwelijk en geboorte, aandacht bij een overlijden in de familie
 • Attentie bij 10, 20, 25 en 40 jaar in dienst
 • Attentie bij (brug)pensioen
 • Vriendenkring met sociale activiteiten
Disclaimer © Mariaziekenhuis 2015